istanbul

istanbul

Kareler: Atina'da bir lezzet durağı

Atina'nın sahil semtlerinden Glyfada'da denize yakın bir sokakta bulunan Elliniko, Ege mutfağının en incelikli lezzetlerini ziyaretçilerine sunan muhteşem bir taverna. İstanbul'dan gittiğinizde, zaten aşina olduğunuz meze kültürü sizi hemen sarmalıyor. İşin fark yaratan kısmı ise yemeklerin alışık olduğumuzun çok ötesinde, muazzam lezzetli olması. Aslen bir Selanik lokantası olan Elliniko, doğal içeriklerle hazırlanmış binbir çeşit meze ve yemekleriyle uzo eşliğinde size bir ziyafet sunmaya aday.

Mekanın çalışanları aklımızı başımızdan alan yemeğimizden sonra objektifimin önünde aşağıdaki gibi poz verdi.


Sundukları mezeleri ve kullandıkları malzemeleri ayrıca bir mezeci gibi dışarıya da satıyorlar.

Yemeklerin detaylarına girmek istemiyorum, amacım restoran incelemesi sunmak değil. Bu harika mekanda yaşadığım güzel tecrübeyi aktarmak istiyorum. İstanbul'da yaşayan birisi olarak bu koca şehrin yeme içme mekanı çeşitliliğine rağmen sunduğu lezzet söz konusu olduğunda çok sıradanlaştığını düşünüyorum. Yerel mutfak söz konusu olduğunda bu durum daha da belirginleşiyor. Elliniko'da, alışık olduğum tadları alışık olduğumun çok ötesinde bir lezzet seviyesinde bulunca bunu Pirekare'de yazmalıyım diye düşündüm.


Turist olarak yolunuz kısıtlı bir zamanda Atina'ya düşerse Glyfada'ya uğrama olasılığınız çok yüksek değil, şehir merkezinde öncelikli görülecek tarihi semtler var. (bkz. İzlenimler: Atina) Üstelik bu semtlerde de ciddi lezzet durakları mevcut. Buna rağmen, imkan bulursanız ayrıcalıklı bir tadım tecrübesi için biraz yol katedip Lazaraki sokağındaki Elliniko'ya uğramanızı tavsiye ederim.





Hiç yorum yok: