istanbul

istanbul

Kareler: Bir Paris Lokantası

Bir şehrin kendi yaşam kültürünü yansıtan mekanların içine lokantaları rahatlıkla alabiliriz. Günümüzde yemek ortamı sosyalleşmenin en temel konumlarından birisi. Hem batı hem de doğu kültürlerinde bunu kolayca gözlemliyoruz.

Yeme içme açısından Paris neredeyse her köşe başında size bir seçenek sunuyor. Saint Germain bulvarına dik inen Saint Benoit sokağında bulunan Le Petit Zinc restoranı, Art Nouveau tarzındaki dekorasyonu ve güzel yemekleriyle göz alıcı bir seçenek. Müşterilerine biraz tepeden bakan garsonlara takılmayıp yemeğin ve iyi şarabın tadına varabilirsiniz burada.

Restoranın çevresi ile bütünleşen ve çok uzun senelerdir hiç değişmemiş olan görüntüsünü sunuyorum.


Güncel olanla hiç ilgilenmeyip kendi geleneksel tarzını bütün güzelliğiyle sunan bir görüntü bu. Zaten amacım restoran tanıtımı yapmak değil, estetik bir kaygı ile harmanlanmış kültürel devamlılığın güzel bir örneğini sunmak.

Bu fotoğrafı çektiğim yer ise sokağın hemen karşısındaki başka bir restoran: Relais de l'Entrecote. Burasının da kayda değer bir yemek mekanı olduğunu belirteyim.

Güncelleme (2018): Restoranı yazdıktan bir süre sonra kapandığını öğrendim. Doğrusu çok şaşırdım, bu tür işletmeler varlıklarını çok uzun seneler devam ettiriyor. Artık her ne olduysa, sorumlusu ben değilim!



Hiç yorum yok: