istanbul

istanbul

Aktarımlar: Dünyanın hali

Dağ başındasın;
Derdin günün hasretlik;
Akşam olmuş,
Güneş batmış,
İçmeyip de ne halt edeceksin?

Orhan Veli evinden uzaktaki bir günün sonunda duygularını böyle ifade etmiş. Artık evimizde bile kendimizi yabancı hissedebildiğimiz, aidiyet duygusunun gittikçe bulanıklaştığı bir zamanda kendimizi nasıl rahat hissedeceğiz, yoksa mekandan bağımsız olarak her daim gurbette miyiz?

Kimsenin nereye gittiğini anlamadığı bir Dünyanın bize sunduklarıyla başa çıkabilmek kolay değil. Galiba biraz durup nefeslenmek, şöyle bir sakinleşmek herkese iyi geliyor. Böyle bir anda lezzetli bir bardak şarabın kimseye zararı olmaz. Hatta, duyularımızı harekete geçirip, damağımızda güzel bir tat bırakması bizi kendimize getirebilir.

Aşağıdaki fotoğrafa bu gözle bakın. Raflardaki bütün o şişelerin amacı karşılarında duranı sarhoş etmek değil, bir Dünya nimeti sunarak güzellikleri hatırlatmak. Anlayana tabii.


21. yüzyıl iklimiyle, sosyal olaylarıyla, ekonomik sisteminin sorunlarıyla, uluslararası çatışmalarıyla, ulusların kendi dertleriyle hesaplaşamamalarıyla hepimizi çok zorluyor. Koşullar hepimizi sürekli bir güvensizlik ve belirsizlik hissine yönlendiriyor. Orhan Veli ne derdi bu durumda dersiniz?




Hiç yorum yok: